12 okt 2010

Moskussafari

Posted by Tore

Denne helgen var jeg på moskussafari med Trondheimstudentenes Speidergruppe. Vi var en gjeng på 16 stk. som reiste til Kongsvoll og tok turen inn i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Fredagen gikk med til transport til Kongsvoll og turen opp til leirplassen som vi etablerte på ca. 1200 m.o.h. Den første natten bestemte jeg meg for å sove ute under åpen himmel. Først og fremst fordi stjernehimmelen var helt fantastisk! Også litt for å teste om jeg holdt varmen i soveposen og jervenduken. Jeg sovnet etter 5 stjerneskudd og holdt varmen gjennom hele natta selv om det var litt vind og noen kuldegrader.

Fargene og soloppgangen morgenen etter var nesten like flott som stjernehimmelen kvelden før. Himmelen var klar og etterhvert varmet solen. Denne dagen satte halvparten av oss kursen mot Snøhetta (2286 m.o.h.). Vi gikk ikke mange hundremeter før vi fikk øye på den første moskusflokken. Det var ca. 10 store og små moskuser. Dyrene er utrolig stilige og minner litt om en gjenglemt art fra istiden. På veien videre gikk vi forbi to til moskusflokker, i tillegg til en helg haug mus og lemen (det er lemenår i år). Da vi nærmet oss toppen av Snøhetta måtte vi gå et stykke på snø og is. Isen gjorde det litt vanskelig å gå. Etter litt over 7 timer på tur nådde vi toppunktet og ble møtt av en majestetisk utsikt og litt magisk lys. Litt fotografering i den kalde vinden ble det tid til før vi satte kursen nedover mot leirplassen. Det ble mørkt før vi kom fram. I mørket gikk vi faktisk på en moskusflokk, men det gikk greit. I leiren spiste vi middag før vi tok kveld. Denne gangen inne i telt på grunn av mye vind.

Været på søndagen var også bra. Det ble en rolig dag med litt småtur, fotografering, rydding og pakking før vi gikk nedover og tilbake til Kongsvoll. Ved stasjonen lagde vi middag og kjørte etterpå fornøyd hjemover.

Før turen hadde jeg bestemt meg for å ta mange bilder. Derfor feste jeg speilreflekskameraet lett tilgjengelig på sekken og hadde det stort sett alltid tilgjengelig. Resultatet ble 187 bilder. Her er noen av bildene fra turen:


Fine høstfarger


Fint å våkne opp til dette. Tatt fra soveposen.


Dagens turmål: Snøhetta


Lemen er kule dyr


Moskus og Snøhetta i bakgrunnen


Is og vind hadde skapt noen kule formasjoner


Utsikt fra toppen i spesielt lys.

Abonner på Kommentarer

7 kommentarer på “Moskussafari”

 1. Anne sier:

  Fine bilder Tore, og interessant lesing for en som egentlig skulle vært med på turen.. 🙂

 2. Ingeborg sier:

  Lemen er rare dyr og litt treige 😉 Og moskus ser sikkert ut som ekte kuer, slik de sikkert hadde sett ut om vi ikke hadde vært inne og tulla med dem 😛

  Vakker tusikt både her og der. Speilrefleksen gjør så absolutt noe med landskapsbilder… Pluss for å ha tatt bilde av planter!

 3. Tore sier:

  Takk for hyggelige kommentarer, Anne og Ingeborg!

 4. Ingeborg sier:

  Åh, jeg blir skikkelig forvirra av at navnet står under kommentaren og ikke over. Får du gjort noe med det, Tore, eller liker du det sånn?

 5. Tore sier:

  Enig. Jeg har tenkt på å gjøre om hele kommentar-delen en stund, men ikke fått gjort det enda …

 6. Anne sier:

  Kanskje du kunne sendt inn en artikkel til speidern om muskussafarien?

 7. Tore sier:

  Det hadde jo vært litt gøy. Skal ta en titt på det.

Skriv en kommentar

Beskjed: