Hopp til innhold

Geocaching

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra JOTA/JOTI-arrangement for speidere hvor jeg var med som arrangør. Det går ut på å kommunisere med andre speidere over Internett eller amatørradio. På Internett brukte vi IRC, mens vi fikk hjelp av ARK (Akademisk Radioklubb) med amatørradio. I tillegg hadde vi aktiviteter hvor speiderne fikk prøve å bygge morseapparat, teste geocaching og radiopeileorientering. Det virket som om speiderne hadde det kjekt og synes det de fikk gjøre var kult.

Geocaching går kort fortalt ut på å finne gjemte poster (cacher) ved hjelp av GPS og koordinater som hentes fra Internett. I cachen ligger det en loggbok hvor man skriver navet sitt. I tillegg registrerer man besøket på den offisielle Geocaching-nettsiden. Her hentes også koordinatene.  Les mer om geocaching her.

For at speiderne skulle få testet ut geocaching hadde jeg lagd til to cacher som jeg gjemte i skogen lørdags morgen. Jeg lagret koordinatene på GPS-en og tilbake på speiderhytten publiserte jeg disse på nettsiden for geocaching. På forhånd visste jeg at det gikk prestisje i å finne cachen som første person og tenkte det hadde vært gøy hvis cachen ble besøkt av andre i løpet av helgen. De første koordinatene ble publisert 09:45. Det gikk knapt en time før førstemann hadde besøkt cachen! At noen sjekket geocaching-nettsiden og oppdaget cachen, tok seg til Bymarka og fant cachen i løpet av 58 minutter er ikke annet enn imponerende. I løpet av lørdagen ble den funnet av 4  geocachere. I dag har 2 stk. registrert sitt besøk. Cache nr. 2, som ble publisert litt senere på lørdagen, har til nå hatt 4 besøk. Ganske kult å tenke på at noen kanskje tok turen i skogen på grunn av cachene vi la ut.

1 kommentar til “Geocaching

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *