Hopp til innhold

Reparere

Jon Martin lenker fra bloggen sin til et manifest om det å reparere ting selv. Det er både økonomisk, miljøvennlig og lærerikt. Mekking er gøy. Blant annet har jeg reparert og dermed unngått å kjøpe ny:

  • Vaskemaskin, fordi jeg skrudde, mekket og byttet et filter
  • Skistaver, fordi jeg fikk tak i ny trinse og rettet ut staven
  • Vannkoker, fordi jeg fant en som skulle kastes og fikset et dårlig kontaktpunkt
  • Forsterker, fordi jeg fikset et dårlig kontaktpunkt
  • Digitalkamera, fordi jeg skrudde det fra hverandre og renset bildesensoren

Og mens vi er inne på bruk-og-kast-samfunnet. I en jernvareforretning jeg tidligere arbeidet litt i solgte vi baufil (ramme og sagblad) for 79,-. Nytt (identisk) sagblad kostet 89,-. Med andre ord lønte det seg å kjøpe ny sag framfor nytt sagblad. Forstå det den som kan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *