Hopp til innhold

Bøker som skal leses

Lars Verket skriver på sin nettside Bokoman at nordmenn i gjennomsnitt bruker 2 timer og 32 minutter hver dag på å se TV (tall fra SSB). Det er mye! Det tilsvarer litt over 10 % av døgnet, og dermed at 10 % av livet går med til å se på TV. Lars Verket byttet ut TV-titting med bøker. Selv ser jeg nok ikke mer enn knappe to timer TV i løpet av en uke, vil jeg tro, men det hender det blir noen timer foran PC-skjermen. Mye lesing skal det bli framover. I alle fall i juleferien. Her er min leseliste:

 • The Hitchhiker's Guide to the Galaxy - Douglas Adams
 • 1984 - George Orwell
 • Harry Potter-bøkene
 • Pan - Knut Hamsun
 • Murmanskaffæren - Bjørn Kjos
 • Den hemmelige kokken - Mats-Eric Nilsson
 • Kanskje noe av Nansen?
 • På vei til en venn - Niels Fredrik Dahl
 • Tomannsbu - Per Thomsen
 • Bakenfor alle farger - Karsten Alnæs
 • Til fots gjennom Alaska - Lars Monsen
 • I Nansens fotspor - Børge Ousland
 • På vegne av venner - Kristopher Schau
 • Naturfoto - Ole Jørgen Liodden
 • Padleguide for Dalane - Lars Verket
 • M. Kanne & Søn - Einar O. Risa

Oppdatert 12. januar.

7 kommentarer til “Bøker som skal leses

 1. Rudi

  Virker som en bra leseliste! Av de jeg ikke har lest der er det Schaus (lille) bok jeg har mest lyst til å lese. Selv har jeg noen bøker av Arnulf Øverland (en talesamling og en diktsamling), Donaldismen, Populärmusik från Vittula, kanskje "A Game of Thrones", noen Morgan Kanes håper jeg - og tipper og jeg får noen bøker til jul. Hadde vært kult å få lese Knausgård.

 2. Tore

  Det skal bli godt å få lest noe annet enn pensum og formler etter eksamen. Schaus bok har jeg troen på. Knausgård hadde også vært litt gøy.

 3. Camilla

  Du bør sette "På vei til en venn" av Niels Fredrik Dahl på leselisten. Den er litt spesiell, men jeg klarte hvertfall ikke å legge den fra meg. Og så må du lese Jo Nesbø sine bøker om Harry Hole hvis du ikke har gjort det enda.

 4. Tore

  Takk for tips! “På vei til en venn” skal jeg ta en titt på. Nesbø burde jeg også leste en gang.

 5. Camilla

  Hvis du skal lese Harry Hole-bøkene bør du begynne med den første boken i serien. Jeg har en bok med bilder fra Jotunheimen og med tekst av Erlend Loe du kan låne. Perfekt å drømme seg vekk med i eksamenslesingen:)

 6. Lars Verket

  Her var det mye moro! Det er jo en ære å få lov til å figurere på listen! Nansens tale til ungdommen er en klassiker - du finner den blant annet i artikkelsamlingen "Friluftsliv fra Fritjof Nansen til våre dager" av Gunnar Breivik (red) Universitetsforlaget 1979 (sjekk biblioteket). Her er det også mye gull fra Næss, Zapffe, Faarlund, Børli osv.
  Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *