Hopp til innhold

Dokumentarer

Jeg synes NRK sender mange interessante dokumentarer for tiden. Her er et noen som kan være verdt en titt på:

Garantert kort levetid

Ikke alle produkter holder mål. Av og til skulle man tro at de var designet for å gå i stykker. Det er ikke usannsynlig at nettopp det er tilfellet! Dokumentaren forteller hvordan produsentene bevisst opp gjennom årene har redusert levetiden på produktene sine. Visste du for eksempel at enkelte skrivere har en elektronisk brikke i seg som gjør et den slutter å fungere etter et bestemt antall utskrifter? Absolutt verdt å se.

Solsystemets mysterium

"(Wonders of the Solar System) Dokumentarserie frå BBC. Dette er ein fantastisk serie om ulike astronomiske fenomen, solformørking, nordlys og enorme vass-massar som blir transporterte ved hjelp av sola sine naturlege krefter rundt planetane." - NRK.no. Professor Brian Cox forteller om solsystemet på en interessant og veldig pedagogisk måte. Mye mer enn bare tall og tørre fakta.

En verden av våpen

"Håndvåpen dreper over en halv million mennesker hvert år. Det er ett drap hvert minutt, året rundt. Håndvåpen er det virkelige masseødeleggelsesvåpenet. Vi følger sporene i det illegale våpenmarkedet fra Frankrike og Sør-Afrika til Bosnia og USA. En industri som sprer død og destabiliserer verden." - NRK.no

Humor - Nord-Koreas svakeste punkt

"Dansk dokumentar. Å komme inn i Nord-Korea som journalist er nærmest umulig. Det visste den danske journalisten Mads Brügge, og dermed gikk hans team under dekke av å drive kulturutveksling, i et av verdens mest lukkede og isolerte land. Filmen fikk prisen for beste nordiske dokumentar." - NRK.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *