Hopp til innhold

Brukthandel

Jeg liker å handle brukt framfor å kjøpe nytt. Spesielt når det gjelder bøker. Både fordi det er billig og miljøvennlig, men også fordi man kan finne bøker som ikke er i salg lenger. I går tok jeg meg en tur til Fretex Nardo for å se om jeg kom over noe spennende. Resultatet ble fire bøker:

  • «Den store kokeboken om: Baking»
  • «God mat: god ernæring» av Ingrid Espelid Hovig og Kaare R. Norum
  • «God mad fra det gode køkken» - dansk er kult
  • «Utrolige Kola» - en bok om Kolahalvøya

Samlet kostet bøkene 125,-. Kokeboka av Espelid Hovig og Norum er jeg mest fornøyd. Her står det litt generelt om ernæring, men det er oppskriftene som er interessante. Det er gode og gamle (boka er fra 1984) norske oppskrifter som ikke er altfor avanserte. Man trenger ikke allverdens med eksotiske ingredienser for å la dem. Kanskje jeg legger ut noen oppskrifter etter hvert. Akkurat nå har jeg faktisk en brøddeig fra boka stående til heving.

Tidligere har jeg kjøpt er noen bøker av Thor Heyerdahl. «Kon-Tiki ekspedisjonen» (1948) og «Aku-Aku : Påskeøyas hemmelighet» (1957) er eksempler på dette. Begge to veldig spennende bøker. «Aku-Aku : Påskeøyas hemmelighet» vil jeg nok skrive et innlegg om når den er ferdiglest.

2 kommentarer til “Brukthandel

  1. Rudi

    Det som er greia med gamle oppskriftsbøker er vel at dei har eit litt utdatert syn på kva som er sunt og ikkje 8)

  2. Tore

    Du har et poeng der, men jeg tror/håper ikke det har vært noen store revolusjoner på området de siste 25 årene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *