Hopp til innhold

Hjemmelaget pizza

Ingen pizza er bedre enn den du lager selv. I går lagde jeg denne pizzaen og synes oppskriften fortjener et lite blogginnlegg siden den smakte veldig godt. Oppskriften på deigen er hentet fra boken «Fra boller til burritos». Du trenger:

 • 25 g gjær
 • 2,25 dl lunkent vann
 • 2 ss olje
 • litt salt
 • 3 dl sammalt hvete
 • 3 dl hvetemel

Rør ut gjæren i lunkent vann, tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt og la den heve under plast til dobbel størrelse. Lag saus mens deigen hever. Oppskriften på pizzasausen er faktisk hentet fra «God norsk mat» av Per Asbjørn Risnes jr. Oppskriften gir nok pizzasaus til 2-3 pizzaer. Frys det du ikke bruker.

 • 1 løk
 • 1 boks hermetiske tomater
 • 2 ss tomatpuré
 • 1/2 ts salt
 • 1/2 ts sukker
 • 1/2 ts pepper
 • 1 ts oregano

Hakk og fres løken i en gryte. Tilsett resten og la det koke uten lokk i 5-6 minutter. Kjevle ut deigen og smør ut pizzasausen. Fyll:

 • 250 g kjøttdeig
 • pepperoni
 • 2-3 sjampinjong
 • 2-3 vårløk
 • revet ost

Dryss passe mengde revet ost over. Brun kjøttdeigen, hakk opp vårløken og skjær sjampinjong i skiver. Fordel alt fint ut over pizzabunnen og stek den midt i ovnen på 250° C til osten er smeltet og gyllen. Server med et godt pizzakrydder og gjerne litt hvitløksdressing.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *