Hopp til innhold

Hummerfiske

Denne helgen var jeg en tur hjemme i Egersund. På søndag var jeg med pappa ut på sjøen for å kikke i hummerteinene. Skal man fiske hummer er det en del regler som må følges. Blant annet kan man fiske hummer fra 1. oktober 08.00 til 30. november (sør i Norge), hver båt kan ha opptil 10 teiner som må være laget etter reglene, hummere under 25 cm og hummere som har utvendig rogn er fredet (det er ikke lurt å fiske hummer med rogn).


Båten, Viberodden fyr og Skarvøya i bakgrunnen.

Vi kjørte utover sundet og mot området hvor hummerteinene ligger tidlig søndag morgen. Selv om været var fint så var det noen meter høye bølger da vi kom ut på havet. Båten er en god gammel motorbåt som bestefar hadde. Dagens fangst ble en hel haug med krabbe, 3 hummere (men en hadde rogn og måtte kastes ut igjen), en flyndre, en sei, en torsk, noen sjøstjerner og en kul, rød fisk.


En utrolig stilig fisk! Jeg er litt usikker på hva slags fisk det er. Det minner litt om en slags ulkefisk. Noen som vet?


Hummer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *