Hopp til innhold

Topper i Bymarka

Forrige søndag var jeg, sammen med Karsten og Priska fra TSSG, på en fantastisk skitur i Bymarka i Trondheim. Vi startet fra Byåsen butikksenter kl. 10.30 og gikk i oppover mot Geitfjellet (416 m.o.h.). Temperaturen lå på ca. -10 grader, himmelen var skyfri og vinden helt fraværende. Perfekt vær og føre for skitur med andre ord! Vi nådde toppen av Geitfjellet etter en fin oppstigning. På forhånd hadde vi bestemt oss for å gå en langtur med en del innslag av topper. Veien videre gikk mot Stadsheia (454 m.o.h.) og Herbernheia (458 m.o.h.). Dette området var virkelig en gjemt perle! Et flott skogsområde med lite ferdsel.

Etter en litt bratt nedkjøring satte vi kursen mot Elgsethytta. Her tok vi en liten matpause før vi fortsatte mot Bosbergheia (537 m.o.h.). Det begynte å nærme seg solnedgang, så etter litt fotografering og signering i turboka på toppen, fortsatte vi mot turens store mål, Storheia (565 m.o.h.). Dette er faktisk Trondheim kommunes høyeste punkt (en kommunetoppen). Vi fikk se en flott solnedgang, før vi kjørte nedover mot Vintervatnet og videre til Lian. Herfra tok vi trikken hjemover litt over kl. 18.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *