Hopp til innhold

Sykkelferie: Dag 5

Dagen startet med sykkeltur til Fagernes skysstasjon for å dusje. På veien dit så jeg en rev. Nydusjet og klar syklet jeg inn på den 34 km lange sykkelstien fra Fagernes til Bjøgo. Dette var en fin strekning. Den gamle Valdresbanen er fjernet til fordel for en sykkelsti. Langs stien stod det skilt med informasjon om banen, stasjonene og forklaringen på jernbaneskiltene.

Valdresbanen

Jeg syklet litt på E16 før jeg tok inn på Fv33. Etter en lang bakke kom jeg opp til tåke. Her var det så dårlig sikt at jeg slo på sykkellyktene og tok på refleksvesten. Det var nesten bare lysene på møtende biler jeg kunne se. Veien videre gikk greit og ved Dokka begynte jeg å lete etter en teltplass. Det viste seg å ikke være enkelt. I midten av dalen gikk det en elv. Alle andre steder hvor det ikke var for bratt var det stort sett bebyggelse eller dyrket mark. Dårlig med teltplasser med andre ord. Etter omtrent en time kom jeg til Fluberg, og her fant jeg en teltplass på et lite friområde nær en båthavn.

Strekning: 85,97 km, Effektiv sykling: 4.52.09 t, Gjennomsnittsfart: 17,6 km/t

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *