Hopp til innhold

Haugesund, Stavanger og Sola

Det var luksus med tak over hodet når det regnet mye ute! I går ble det bare enkel Fjordland til middag. Til dessert testet vi Toros sjokolademousse. Ganske godt. Spesielt etter en lang dag med sykling.

Dagens etappe startet med regn. Vi syklet nedover langs kysten fra Sveio. En stund før Haugesund stoppet vi for å sjekke busstidene for Kystbussen. Google sa at vi akkurat ikke ville rekke neste buss. Vi ga likevel gass og satset på at veien var god. Akkurat da begynte det å plaskregne skikkelig. Vi lå ikke så verst an da vi ankom Haugesund. Men rutebilstasjonen fant vi ikke med en gang. Etter en rundtur innom sentrum rullet vi inn på holdeplassen. Akkurat idet Kystbussen kjørte avgårde. Litt kjedelig, men venterommet var fint.

Vi fikk heldigvis plass til syklene på neste avgang en time seinere. I løpet av bussturen inn mot Stavanger tok vi vår siste ferje. Det ble feiret med hver vår svele med smørkrem.

Været hadde nå blitt fint. En liten mil inn til Sola skulle gå raskt. Det tenkte vi i alle fall helt til vi oppdaget at bakhjulet til Johanne var flatt. Et glasskår ble fjernet og slangen ble byttet. Videre brukte vi litt tid på navigeringen. Men sykkelstiene her var veldig fine! Nesten framme punkterte Johanne igjen! Denne gangen var det et tidligere lappet hull som hadde gått opp igjen. Litt kjedelig men vi fikk fikset hjulet. Vi kan tydelig se at sykkeldekkene bak har blitt slitt en god del i løpet av turen. Kanskje vi snart må ha nye?

Vel framme hos tanten til Johanne på Sola ble vi godt mottatt. Her var flagget framme og vi fikk kjempegod middag og dessert. Kjekt med familie langs ruten! I morgen går turen over Jæren til hjembyen min, Egersund.

3 kommentarer til “Haugesund, Stavanger og Sola

 1. Marianne

  Gleder oss til besøk! Håper det blir en tur over Jæren med oppphold, medvind og hele sykler🚴‍♂️ Velkommen skal dere være🇳🇴😊

 2. Marta

  Stor glede å få ta imot dere her på Sola Tenk at vi ligger midt i løypen deres! Trodde vi ville møte litt trette syklister så nær innspurten av en lang reis Der tok vi feil Friske opplagte topp motiverte kom dere hit! Imponerende God tur mot målet!

 3. Helen

  Kjekt med strategisk plassert familie her og der nedover vestlandskysten. - Men det er jo alltid mest publikum nærmest mål! 🏁👨‍👩‍👧‍👧👫👨‍👩‍👧👪
  God tur videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *