Hopp til innhold

Over Jæren

Med nysmurte kjeder og godt med luft i dekkene rullet vi ut fra Sola. Det gikk raskt på godt sykkelveier. Været var bra og vinden blåste akkurat den veien vi skulle. Vi syklet langs Solastranden og videre sørover langs kysten.

De første milene gikk veldig fort. Terrenget var flatt og fint på Jæren.

Ruten går flere steder helt nede ved sjøen. Noen steder på grusveier og stier. Vi fulgte samme trase som Nordsjørittet, bare mottatt vei. Rett før Hå gamle prestegård måtte vi krysse en hengebro.

Et sted stod det noen kyr å sperret veien. Men med litt bestemt gange mot dem så fikk vi passere.

Etter noen mil kunne vi se fjell i horisonten. Det nærmet seg Dalane. Landskapet endret seg brått fra paddeflate Jæren til mer kupert terreng i Dalane.

Vi syklet på den gamle vestlandske hovedvei fra Ogna til Hellvik. Her var det mange bratte bakker. På en infotavle kunne vi lese at veien var bygget mest mulig i en rett linje. Det var slik ingeniørene hadde lært å bygge veier i Danmark. Vi konkludere raskt med at rette veier passer bedre i Danmark enn i Norge, for her gikk det mye opp og ned. Fram til 1940 var dette hovedveien langs kysten.

Plutselig skrek Johanne! Det viste seg å være en huggorm på stien. En liten babyhuggorm. I løpet av dagens etappe så vi totalt fire små hoggormer på veien. Og vi ble skremt like mange ganger.

Etter en kilometer på riksvei 44 tok vi av mot den gamle jærbanen. Det er laget fin turvei her fra Hellvik til Egersund. Flott kystlandskap.

Framme i Egersund ble vi igjen mottatt med flagg. Denne gangen av mine foreldre. Vi fikk veldig god middag og dessert. Det er behagelig med nok en dag under tak og hyggelig selskap. I morgen går turen videre mot Flekkefjord.

5 kommentarer til “Over Jæren

 1. Helen

  Så kjekt at dere fikk en slik nydelig dag på turen fra Sola til Egersund - kjempefine bilder! Og vind rette vegen...
  Hoggormene ville nok også nyte sola; et nytt tilskudd til dyrelivet dere hatt møtt undervegs.
  Dere fortjener virkelig å bli gjort stas på - fra Bergen og ned sykler dere sjarmøretappen!
  God tur videre!

 2. Ivar

  Mange fine bilder og som alltid en flott beskrivelse av dagens økt. Ikke helt udramatisk å ha sykkelferie. Godt for dere å få husly og flott oppdekking når de siste etappene er på gang. Lykke til med innspurten.

 3. Marta

  Flott beskrivelse og nydelige bilder av et unikt landskap på Jæren og ned mot Egersund For en samling av natur opplevelser gjennom landet med det lokale dyreliv tett på Også familiene setter stor pris på å få besøk av dere underveis God tur mot målet!

 4. Inger

  Nok en flott beskrivelse av dagens etappe med tilhørende overraskelser underveis. Dere fortjener virkelig å bli gjort stas på!

 5. Liv Arnhild Søbye Beddari

  Dere er helt fantastiske..... Tenker på den FORMIDABLE innsatsen dere gjør, avstandene dere tilbakelegger på et sykkelsete!!
  - Vi har for ikke lenge siden tilbakelagt strekningen Sola - Narvik i bil, via Nøtterøy, Lillehammer & Sverige..... Ca 2500 km...... og dere sykler lenger. Respekt - Respekt!!
  - Fantastisk, og virkelig artig å følge dere!!💖Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *