Hopp til innhold

Sykkelferie: Dag 2

På onsdagen våknet jeg til lyden av regndråper som traff teltduken. Middagsrestene fra gårsdagen ble varmet på gassbrenneren, teltet ble ryddet og pakket sammen. Sykkelturen på 113 km mot Dombås startet med regnklærne på. Da jeg kom til Oppdal var det tid for lunsjpause og matinnkjøp. Dette ble gjort ved Domus Oppdal.

Noen høydemeter var allerede tatt på vei til Oppdal, men det var først da jeg nærmet meg Dovre at stigningen virkelig begynte. Oppover gikk det og etter en stund passerte jeg Drivstua og var snart ved Kongsvoll.

Drivstua stasjon

På Dovre var det fint. Snøen lå på fjelltoppene. Været vekslet mellom sol, lavt skydekke og regn. Jeg fikk ikke sett moskus, men jeg møtte en elg som skulle til å krysse veien. Den snudde og sprang sin vei da den oppdaget meg. Jeg fant meg en fin teltplass omtrent 900 moh. på en skogsveiavstikker rett før nedoverbakkene til Dombås begynte.

Dovre

Strekning: 111,94 km, Gjennomsnittsfart: 20,4 km/t

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *