Hopp til innhold

Sykkelferie: Dag 3

Tredje dag startet med punktering. Jeg skulle pumpe litt mer luft i forhjulet på sykkelen da jeg hørte luften sive ut. Det viste seg at det var en lekkasje mellom ventil og sykkelslangen, så da ble det slangebytte. Etter dette, og pakking, trillet jeg nedover fra Dovre mot Dombås. På Dombås handlet jeg et par sykkelslanger og mat før jeg fortsatte nedover mot Sel. Jeg syklet av E6 i Sel på 300 moh. Jeg måtte opp 300 høydemeter og like mye ned igjen for å komme meg til Vågåmo.

Dette var stigningens dag, og jeg begynte igjen å ta høydemeter oppover Sjodalen. I starten av bakken luktet det svidde bremser fra bilene som kom imot meg, et sikkert forvarsel på en lang og bratt oppoverbakke. Jeg møtte dessuten tre veteranbiler på vei oppover. Sjåførene hadde tidsriktig bekledning og hilste til meg. Jeg er ganske sitter på at det var disse karene, som kjører T-Ford-biler fra 1920-taller fra Lindesnes til Nordkapp.

 

Sjodalen

Etter mange timer med sykling, svetting og pauser kom jeg meg endelig oppover Sjodalen og innover. Dette var et virkelig flott område! Dalen ligger vakkert til mellom høye fjell med snø på. Jeg fant meg en teltplass med utsikt på omtrent 900 moh.

Overnatting i Sjodalen

Streking: 107,85 km, Effektiv sykling: 5.29.59 t, Gjennomsnittsfart: 19,6 km/t

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *