Hopp til innhold

Gjennom Trondheim

Det var godt med en hviledag på Duddelibu. På vei opp fra hytta møtte vi et enslig reinsdyr. En rein med skikkelig stort gevir. Her har jeg aldri sett reinsdyr før.

Videre gikk turen over til Trondheim. Vi måtte innom tre sykkelbutikker før vi fant en som hadde tid til å fikse Johanne sitt hjul. Takk til XXL Lade for at de ringte en venn i en annen butikk som hadde tid til å reparere.

Etter at sykkelen var reparert syklet vi gjennom Trondheim sentrum. På Solsiden lå Graffi og fristet. Her ble det burgere til lunsj. Det var en fryd å sykle gjennom Trondheim. I løpet av de siste årene har Trondheim kommune tilrettelagt og merket opp mange nye sykkelfelt. Det gikk raskt og effektivt. Her har Oslo noe å lære.

I dag har det vært varmt! Åtte av de ti varmeste stedene i landet var i Trøndelag. På Lade, hvor vi lette etter sykkelverksted, ble det målt 32,7 grader.

Johanne er varm og mett!

Videre gikk turen ut av Trondheim mot Heimdal og Orkanger. Også her stiftet jeg bekjentskap med en veps i full fart. Det er mer veps og mindre mygg her enn i nord. I dag har vi syklet en del langs Trondheimsfjorden. Nå har vi satt opp teltet på Orkla camping.

5 kommentarer til “Gjennom Trondheim

 1. Marta

  Skal si dere er tett på naturen og møter mange ulike firbente underveis Godt at dere fant en sportsbutikk som kunne gi dere rette service! Sikkert hyggelig å være på kjente trakter for dere igjen Tore er jammen litt uheldig med disse vepsene Et vepse år i år så vær obs videre sørover God tur!

 2. Ivar

  Så fristende ut med god mat på Graffi. Artig for dere å være på kjente trakter med mange trivelige minner. Har ikke veps hørt om at de har vikeplikt for syklister? God tur videre.

 3. Helen

  Åh, Graffi - jeg får helt vann i munnen bare ved tanken!
  Sikkert skikkelig koselig å være på kjente trakter - og vel fortjent med en hviledag!
  Har du et spesielt vepsetekke, Tore? - Skikkelig uheldig!
  Det høres ikke kjekt ut å sykle når det er så varmt (men tror værste varmen er over for i sommer).
  God tur videre!

 4. Tore

  Ja, Graffi kan virkelig lage god grillmat. Sist gang jeg ble stukket av veps var for over 15 år siden, så tror nok bare det er tilfeldig. I tillegg er det er mye veps i år. Litt vanskelig å unngå å kollidere med veps.

 5. Lars IV

  Reinsdyr på Duddelibu, det er nytt for meg. I Telemark har det i år vært observert at reinsdyr har trukket ned i skogen fra snaufjellet der den vanligvis befinner seg. Folk undres, ingen entydig forklaring på denne oppførselen. God tur videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *