Hopp til innhold

Hell og uhell

Dagen i dag starta tidleg med nokre regndråpar på teltduken. Heldigvis kom det ikkje meir regn, og me kunne sykle vidare i shorts og T-skjorte. Fyrste del av etappen, frå Markabygda retning Stjørdal, gjekk på ein trivelig grusveg. Her var det mykje stigning, men også fin utsikt. I tillegg såg me både hare og mus. Denne grusvegen er tydlegvis den einaste måten å kome seg frå Levanger til Stjørdal om ein vil unngå E6. Her burde dei absolutt laga gang- og sykkelveg, for dette var ein lang omveg.

Rett før Stjørdal rauk ei eike i bakhjulet mitt. Veldig kjedelig! Sidan det er søndag er ingenting opent. Alternativa var anten å bli verande i Stjørdal til i morgon, eller å sykle vidare. Me valgte det siste. Heldigvis går det framleis bra, men sykkelen rullar litt dårlegare.

På veg ut av Stjørdal flaug ein veps rett inn i handa til Tore. Dette skjedde i fart og Tore fekk eit stikk på langefingaren. Det var ganske vondt, og skikkelig uflaks.

Vidare sykla me gjennom Hell. Får satse på at me unngår fleire uhell vidare.

No har me komt til Duddelibu (DB). Dette er hytta til Trondheim studentspeidergruppe. Denne ligg på Selbuhøgda. Dette er ein omveg på 2 mill og 400 høgdemeter, men absolutt verdt det. Det var koselig å sjå DB igjen. Her har me vore mykje under studietida. Planen er å ta ein kviledag og bli her to netter.

Blåbæra rundt hytta er modne. Dermed vart det pannekaker med bacon og kortreiste blåbær til middag. Snadder! No ventar me på at badstua skal bli varm. Det blir godt med ein dag utan sykling i morgon.

6 kommentarer til “Hell og uhell

 1. Marta

  En veldig koselig beretning fra dere nok en gang Må være kjekt å besøke DB igjen og slå seg litt til ro med både nyplukket blåbær og etterhvert oppvarmet badstu Hørtes ut som det gode liv skal nytes Kos dere med en velfortjent pause!

 2. Ivar

  Nok en trivelig og stilig beskrivelse fra turen deres. Finner ikke bedre overskrift til dette innlegget når man passerer Hell! Synd med noe uflaks for dere. Håper vepsestikket ikke er altfor plagsomt, Tore. Det er jo enormt med veps i år. Godt med kviledag for dere i morgen på en kjent og kjær plass. Den må dere nyte. Er imponert over formen deres. Har vel ikkje sett en kommentar om plager, slitasjeskader eller andre ubehagelige belastninger. Et tegn på topp forberedelser. God (ferie) kviledag og god tur videre.

 3. Arvid Sæstad

  Synd med ødelagt sykkel og vepsestikk, men det var bra at dere kom dere til speiderhytta. Dere får bare lade batteriene på hytta som dere har vært så mye på før. God tur videre, kjekt å lese om turen.

 4. Liv Arnhild Søbye Beddari

  Dere må være meget utholdende!!! Imponeres hele tida, over innsats & kokkelering!!!
  - KOS dere med en hviledag.
  Høres ut som ei trivelig hytte å besøke.
  - God tur videre!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *