Hopp til innhold

Opp og ned i Trøndelag

Vi hadde satt vekkerklokken på kl. 6. Det gjorde vi for å unngå den verste varmen og trafikken. Kvelden i går ble brukt til å lese blogger og forum for å finne ut hvordan vi kunne unngå sykling langs E6. Strekningen langs E6 fra Åsen til Stjørdal skal visstnok være livsfarlig og veldig utrivelig på sykkel.

Egentlig går sykkelruten som vi følger over Fosen. Vi hadde lyst til å besøke speiderhytta (Duddelibu) på Selbuhøgda. Denne var vi mye på i studietiden. Derfor valgte vi å sykle via Steinkjer og Stjørdal.

Første etappe inn til Steinkjer gikk fint. Her stoppet vi på Amfi for å handle gass og mat (og kjøle oss ned). Turen gikk videre til Levanger langs fv 759 øst for Leksdalsvatnet. Her var det lite trafikk, men mange bakker, mye motvind og varmt. Litt som å sykle i oppoverbakke en hel dag. Generelt er det mange bakker i Trøndelag. Ellers er det stort sett skog eller jordbruksområder. Dette bildet beskriver mesteparten av det vi har sett i dag:

I Steinkjer traff vi også en hyggelig mann. Han spurte hvor vi var fra. Jeg svarte Egersund. Han sa at det var feil og at det heter “Okka by”. Kona hans var nemlig fra Egersund.

Vi passerte Stiklestad på vei inn mot Verdal. Her var det mye folk. Mer folk enn det vi har sett på lenge. De skulle se Spelet. I Verdal stoppet vi på en rasteplass for å spise litt mat. Her blåste det så mye at en sykkel blåst over ende. Vi måtte også holde godt på polarbrødene så de ikke fløy avgårde.

Fra Levanger syklet vi mot Markabygda. Nå ligget vi ved en liten grusplass rett ved veien. Her fant vi en geocache ved en tilfeldighet mens vi letet etter teltplass. I morgen skal det bli regn og fortsatt veldig varmt, så det kan jo bli utfordrende. Heldigvis kommer vi til en hytte hvor vi kan skape av, vaske og tørke klær.

4 kommentarer til “Opp og ned i Trøndelag

 1. Marta

  Spennende for dere å komme mer på kjente trakter nå og treffe folk som er lokal kjent på hjemplassen til Tore Veldig betryggende å høre dere vil unngå E6 og sikkert mer interessant å sykle utenom den og møte kultur og spel på veien God tur videre mot et turbulent sommervær i sør

 2. Helen

  Stilig å se hvor variert landskap dere opplever på turen! - Og nok en strålende dag.
  Artig at dere planlegger å overnatte på gamle tomter, denne gangen helt uten dugnadsinnsats...
  God tur videre!

 3. Liv Arnhild Søbye Beddari

  Dere er noe for dere selv - Tøffere en toget 😊
  Så artig å følge dere!!

 4. Tore

  Takk for hyggelige kommentarer. Det var veldig kjekt med et gjensyn med Duddelibu.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *