Hopp til innhold

Lofoten del 2

I går vart det ingen blogg fordi me sykla til langt på kveld. I dag hadde vekkerklokka på 5:30 for å rekke fyrste ferge til Bodø.

Gårsdagens etappe gjekk gjennom resten av Lofoten. Me slo opp teltet to kilometer før fergekaia i Moskenes.

Dagen starta med eit stykke langs E10. Her var det mykje trafikk. Dei fleste køyrer fint, men spesielt her var det nokre stygge forbikøyringar. Ikkje ein kjekk plass å sykle, men når det berre går ein veg, er det ikkje så lett å unngå. Heldigvis kunne me etterkvart svinge av på 815 og følge den heile vegen til Leknes. Dette var noko heilt anna, med lite trafikk og fin utsikt. Her fant me også ein hyggelig kafé med pizza og is.

Etter Leknes fortsatte me utover på E10. Her var det heldigvis mindre trafikk enn før på dagen. Landskapet vart også finare jo lengre ut me kom. Heilt ytterst kom me til dei små fiskeværa ein forbinder med Lofoten. Stilig å sjå alle stativa til tørrfisk og kjenne den karakteristiske fiskeklukta.

Dette var ein fin etappe med strålende sol heile vegen. Trur dette har vore den varmaste dagen til no. Me kunne stort sett sykle i T-skjorte heile dagen. I tillegg passerte me 1000 sykla kilometer totalt på turen. Så då er me snart ein tredjedel på veg.

9 kommentarer til “Lofoten del 2

 1. Marta

  For en flott tur! Utrolig at dere har klart å komme rundt Lofoten nå Håper at du fikk kose deg med den velfortjente isen og ikke måtte dele med luringen bak deg God tur videre på neste etappe!

 2. Helen

  Det er bare fantastisk å se! En utrolig flott tur!
  Gratulerer med passert 1000 km - imponerende.
  God tur videre!

 3. Inger Elisabeth Havsø

  Imponerende! Dere skriver så godt, veldig kjekt å lese og se de flotte bildene. God tur videre!

 4. Solveig

  Heisann, ble tipset av Johanne sin mor, som er min kusine, om prosjektet deres. Det må bli en opplevelse av dimensjoner med all den vakre naturen på deres vei. Artig å følge dere på veien og å se alle de flotte bildene dere tar. Norge er vakkert, skulle ønske at folk var mer interessert i å ta vare på naturen vår, og ikke slenge fra seg alskens søppel langs veier og stier. Plast og tomme metallbokser etc. Ønsker dere all mulig lykke og hell på turen, jeg kommer nok til å følge med på bloggen deres. Hilsen Solveig Søbye.

 5. Marianne

  Igjen flotte bilder! Så bra at været ble så flott i Lofoten dag 2. God tur videre, gleder meg til fortsettelsen, heldige vi som får følge dere.

 6. Inger

  Litt av noen avstander i dette landet. Imponerende at dere allerede har syklet så langt. Misunner dere alle de flotte opplevelsene men veldig kjekt å se bilder og få flotte beskrivelser av turen. God tur videre!

 7. Liv

  Utrolig flott innsats, Johanne & Tore💖
  Gratulerer med passerte 100mil👍🏻💪🏻😊
  - Hatten av for dere!! Klem

 8. Liv Arnhild Søbye Beddari

  PS. Det må ligge mye planlegging bak en slik tur!
  - Takk for at dere deler flotte opplevelser & flotte bilder!
  I 10 år har jeg hatt gleden av å se MYE av det NordNorge har å by på.
  - Å oppleve det fra ‘sykkelsetet’ er spesielt. God tur videre!
  Klem fra tante Liv & Magne😊
  Vi bor i et fantastisk land.

 9. Johanne

  Tusen takk for koselige kommentarer, alle saman.

  Tante Marta: Måka satt og såg på oss under heile middagen. Men me fekk heldigvis ha maten vår i fred.

  Solveig: Heilt einig med deg. Me har heldigvis ikkje sett så mykje søppel langs vegen. Kanskje det har ein samanheng med at det er relativt tett mellom rasteplassane her. Det er det også store bosspann og ofte do.

  Tante Liv: Me bestemte oss for turen i haust, og har brukt ganske mykje tid på planlegging og ein del tid på opptrening. Men det får me igjen for no. Hittil har alt går veldig fint. Me har fått bruk for det meste av det me har pakka med oss og ikkje mangla noko.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *