Hopp til innhold

Med Saltfjellet i horisonten

I går la vi oss til lyden av regn på teltduken. Ikke så kjekt siden vi hadde vaske klær og hengt dem ut til tørk. Heldigvis var klærne blitt tørre da vi stod opp. Vi hadde vekkerklokken på kl. 07.00 for å rekke en ferje. Klokken 15.10 gikk nemlig ferjen fra Ørnes, 60 kilometer fra campingplassen. Det var en av veldig få avganger.

Første halvdel av dagen var det ganske grått i været. Vi syklet en del opp og ned uten å se så veldig mye spennende. Etterhvert lettet været og landskapet ble mer interessant. Bratte fjell og fine fjorder.

Vi ankom Ørnes litt over en time før ferjen skulle gå. Her ble det tid til litt veimat og is. Framme i Vassdalsvik la vi i vei mot neste ferje. På denne etappen kunne vi så vidt skimte Saltfjellet og isbreen Svartisen i horisonten. 30 kilometer senere gikk vi ombord i båten fra Forøy over fjorden til Ågskardet. Herfra syklet vi til vi fant et fint område med benker og plass til telt. Egentlig var det camping forbudt, men vi fant en lapp med kontaktinfo til grunneier, tok kontakt og fikk lov til å overnatte. Til middag lagde vi pasta med røkelaks, vårløk, paprika og crème fraîche. I morgen krysser vi polarsirkelen.

5 kommentarer til “Med Saltfjellet i horisonten

 1. Marianne

  Minst en is til dagen fortjener dere virkelig!
  Og jeg er veldig imponert over maten dere lager selv underveis,
  høres veldig godt ut!

 2. Marta

  Dere har gjort en grundig forberedelse til turen og planlagt reiseruten godt Det må sikkert være en forutsetning for en vellykket gjennomføring Dere får full valuta i form av flotte naturopplevelse og velvilje fra lokale innbyggere Imponert av dere!

 3. Mikkel

  God tur videre sørover! Nå har jeg kommet meg ajour med bloggen deres. Artig å lese om deres erfaringer. Jeg vet godt hva det vil si å fullføre en sånn tur. Måtte dere få mange fine dager og elg kommer dere sikkert til å se mer av!

 4. Liv

  Er imponert over planlegging, innsats & ‘kokkelering’😊💖
  SÅ moro å følge dere!!
  Klem fra tante Liv & Magne

 5. Tore

  Mikkel: Elg har vi sett mer av. I tillegg har vi sett både rein, rådyr og hjort.

  Ellers takk for hyggelige kommentarer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *