Hopp til innhold

Polarsirkelen

I dag hadde me vekkerklokka på 07:00 for å rekke ferga frå Jektvika til Kilboghamn. Men då me vakna, dundra regnet mot teltet. Det hølja! I følge Yr skulle det klarne opp litt seinare, så me la oss til å sove igjen. Men då me vakna to timar seinare, regna det framleis ute. Og no var det ingen bøn. På med regnkleda og opp på sykkelen. Heldigvis hadde det verste regnet gitt seg, slik at det var mest duskregn.

Me sykla i regnkleda heilt fram til ferga. Dette var omlag 25 km frå der me hadde campa. Ombord på ferga var det fint å sitte inne og sjå på regnet ute. Undervegs kryssa me også polarsirkelen. No vil det etterkvart bli mørkt om nettene. Litt synd, eigentlig. Eg trivdes godt med lyse netter. Sove klarer ein uansett. Fordelane med at det er lyst er at det er veldig greit å finne ting i teltet om ein vaknar på natta, samt at me kan sykle så lenge me vil og sjå like godt.

Etter ferga letta været og me kunne kaste regnkleda. Vidare sykla me i fint landskap langs ein fjord. Her er alle fjella utan vegetasjon, så det er grått og skinnande overalt. Ulikt frå det me har sett før.

Dagens etappe har vore ganske kupert. Me har sykla over 1000 høgdemeter til saman. No har me slått opp teltet på ca 300 moh. Her lagde me god middag, ein gryterett av lammefilet, sjalottløk, sjampinjong, paprika, brokkoli, hakka tomater og rømme. Snadder! I morgon ventar nok ei ferge, men denne gongen droppar me vekkerklokka.

6 kommentarer til “Polarsirkelen

 1. Marta

  Litt av en milepæl å krysse polarsirkelen Gratulerer! Nydelige bilder og levende beskrivelse av følelsen av å ligge i telt å lytte til regnet God tur videre Må den solrike sommeren følge dere videre på turen!

 2. Inger

  Flott å lese om det varierte landskapet dere sykler gjennom. Skal si dere er flinke å lage velsmakende mat! Det trenger dere nok etter en lang dag på sykkelsetet. Håper godværet holder. God tur videre!

 3. Liv

  Regnvær på turen må være litt slitsomt!!
  Dere er noen skikkelige tøffinger!!!
  God tur videre💖

 4. Helen

  Det skal vel godt la seg gjøre å sykle 300 mil uten regn, men kjedelig når det høljer ned.
  Flotte bilder!
  Ingen kan beskylde dere for kjedelig turmat, dere er jo en ambulerende gourmetrestaurant!
  God tur videre!

 5. Theresa

  Så kjekt å følge turen på bloggen! Masse flotte bilder, og fine opplevelser for dere 🙂
  God tur videre!

 6. Johanne

  Tusen takk, alle saman! Me har kun med oss ei gryte, så målet er alt skal kunne lagast i den. Helst også utan å måtte tømme gryta og koke ting i fleire omganger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *