Hopp til innhold

Ufrivillig pause på Vikholmen

I dag har me hatt uflaks som far pleier å kalle det (eller vore uoppmerksome som me andre pleier å seie). Me klarte rett å slett å gå på feil ferge på Nesna fergekai! Me skulle ta ferga over til Levang, men endte altså opp på Vikholmen. Det var heldigvis ein ganske kort fergetur, men mannskapet skulle ha kvilepause, så neste ferge tilbake gjekk ikkje før om to timar. Eg trur dei syntes synd på oss, for dei sa at me kunne få ta ferga gratis begge veger. Vikholmen er ein idyllisk holme med ein liten matbutikk der dei heldigvis sel is. Tilbake på riktig fergekai traff me ei anna dame som hadde gjort det same dagen før, så me er heldigvis ikke åleine.

Tilslutt kom me oss på riktig ferge. Etter å ha sykla ein stund dukka det opp ein elg i vegkanten. Han stoppa, såg seg til begge sider, og byrja å krysse vegen. Tydelegvis var det ikkje så farleg at me kom syklande, me måtte berre finne oss i å bremse. Han innsåg vel, som oss, at det var han som ville kome sigrande ut av ein kollisjon.

I Sandnessjøen fant me ut at det freista med middag innandørs i dag. Dermed vart det pizza på restaurant.

Då me forlot Sandnessjøen, hølja det. Etter nokre få kilometer byrja me å sykle langs dei sju søstre. Me klarte berre å telje seks, og lurte veldig på kor nummer sju var. Då me hadde sykla ei stund såg me at det som me trudde var eitt fjell, faktisk var to. Dermed var det mysteriet laust, og me kan konstatere at det faktisk er sju. Brått stoppa også regnet, slik at me kunne ta bilete.

Undervegs stoppa gang- og sykkelvegen brått. Men den var framleis skilta. Eg håpar at me blir tilgitt for å velge vegbana her.

Resten av etappen gjekk i fin kveldssol. Her var det innslag av både rådyr og lama. No har me slått opp teltet to kilometer frå Tjøtta fergekai.

6 kommentarer til “Ufrivillig pause på Vikholmen

 1. Inger

  Dette var virkelig et morsomt innlegg! Forstår det skjer litt av hvert på denne turen. Det må være noe med skiltingen i området dere har syklet i i dag....

 2. Ivar

  Uflaks. Enkelt og greit uflaks. Skikkelig gode reiseskildringer dere har. En fornøyelse å følge med dere. God tur videre.

 3. Helen

  Veldig artig å lese - jeg koste meg godt! Bra dere kunne trøste dere med is mens dere ventet på å komme på rett spor igjen... Og elgen hadde tydeligvis trafikkvett - og forkjørsrett...

 4. Marta

  Igjen en levende og humoristisk beskrivelse av gjennomført etappe Slik stø kurs dere har holdt hele veien så vil jeg tro at den lille avskjæringen av ruten ikke kan lastes dere Bonus var et lite besøk på et ellers ukjent sted Godt dere lar skogens konge få råde i sitt herredømme og ikke utfordre den God tur videre!

 5. Johanne

  Takk for hyggelige kommentarer! Ganske ergerlig å oppdage at me var på feil ferge, men det løyste seg jo tilslutt. Så blei det jo ein artig historie av det også.

 6. Marianne

  Fornøyelig lesing igjen, selv om det kanskje ikke var like kjekt for dere da dere oppdaget at dere var på feil ferje....Snille folk på ferja og godt dere kunne kose dere med is og lesebrett i ventetiden. Fine bilder og morsomt med den gang-og sykkelstien!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *