Hopp til innhold

Tromsø og Kvaløya

Det var mye mygg ved teltplassen, så vi startet dagen med frokost i teltet. Vi pakket sammen utstyret raskt og med myggnetting over hodet. Første etappe gikk mot Tromsø. Det var litt mye trafikk langs E8 i starten, men etterhvert kunne vi svinge av på en parallellvei. Vi måtte søke ly for en liten regnbyge i et busskur. Heldigvis stoppet det raskt.

I Tromsø ble det først en liten stopp ved Ishavskatedralen. Deretter gikk turen over broen og gjennom byen via torget. Her kikket vi i flere sportsbutikker. Utenfor byen ble det et stopp ved XXL. Så syklet vi over broen til Kvaløya.

Nå var det blitt skyfritt og varmt i været. Turen over Kvaløya var flott. Spesielt Sjøtun var en idyllisk bukt.

Framme ved Brensholmen tok vi ferjen over til Botnhamn. Her lagde vi middag. På menyen stod svenske kjøttboller og potetmos fra Fjordland og salat. Vi liker disken med nesten utgått mat til halv pris. Der er billig og bra for miljøet. Flere av middagene våre har kommet helt eller delvis derfra.

Etter middag syklet vi litt videre på Senja. Vi er begge enige om at dagens etappe har vært en av de fineste så langt. I dag har vi syklet 100 km. Med tanke på all den tiden vi har brukt i butikker er vi godt fornøyd med det. I morgen venter resten av Senja og forhåpentligvis rekker vi ferjen over til Andøya.

3 kommentarer til “Tromsø og Kvaløya

 1. Ivar

  Et av dagens høgdepunkt er referatet fra turen deres. Fantastiske opplevelser dere har. Strålende innsats. God tur videre.

 2. Marta

  Hørtes ut som en innholdsrik dag inkludert interessante opplevelser fra Tromsø Misunner dere turen over Kvaløya mot Senja Rekker dere Andøya så kan nye flotte naturinntrykk oppleves Håper der er mindre mygg der vest God tur videre!

 3. Johanne

  Far: Hyggelig å høre! Tusen takk for det!

  Tante Marta: Tusen takk! Får satse på at det er mindre mygg her på Andøya. Det er veldig fint her oppe, og me er heldige med været. Ein fantastisk opplevelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *